Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
6 stronkjes witlof 50 g roomboter 400 ml melk 100 g emmentaler, geraspt 150 g Gorgonzola Dolce 1 plak zuurdesembrood, korsten verwijderd VOORRAADKAST 1 eetl. witte wijnazijn 3 eetl. bloemBereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witlof, kook in 10 minuten beetgaar en laat goed uitlekken.
- Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus af met de melk en azijn en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de geraspte emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
- Giet de saus over de witlof rolletjes in een ovenschaal en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Hak het broodkruim tot grove kruimels en strooi dit ook over de witlof. Laat 25 minuten in de oven gratineren.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 25 min
- Moeilijkheid: 2