Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 personen // Tijd: circa 25 minuten
Ingrediënten:
2 Gasconne runderworsten
1 teentje knoflook, geperst
1 blik kerstomaatjes
2 takjes verse tijm, gerist
200 g spaghetti
50 g Pecorino romano, geraspt
125 g pousse d'epinard
10 g verse basilicum, fijngesneden
Zelf in huis:
2 eetl. olijfolie
Peper & zout
Bereiding
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook.
- Snijd de Gasconne worsten open en haal het worstvlees eruit. Draai kleine balletjes van het vlees ter grootte van een walnoot.
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de worstballetjes in circa 2 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes uit de pan en leg op een bord.
- Voeg de knoflook, kerstomaatjes en verse tijm toe aan dezelfde koekenpan en laat even pruttelen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de helft van de Pecorino Romano door de saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de worstballetjes weer in de saus en laat de babyspinazie slinken in de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen.
- Giet de spaghetti af en roer door de saus. Serveer met de overige Pecorino en verse basilicum. Eet smakelijk!
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 25 min
- Moeilijkheid: 2