Op de huid gebakken zeebaars met een lente stamppotje

Op de huid gebakken zeebaars met een lente stamppotje

29 juni 2020

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen // Tijd: circa 30 minuten Ingrediënten: 500 g doré aardappels 1 teentje knoflook, geperst 250 g kerstomaatjes 2 zeebaars filets 50 g roomboter 10 g verse basilicum, fijngesneden 1 bakje rucola Zelf in huis: 3 eetl. olijfolie 1 eetl. Balsamico azijn Peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  3. Meng in een kommetje 2 eetl. olijfolie, de geperste knoflook en 1 eetl. Balsamico azijn. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met het olijfolie mengsel en breng op smaak met zout en peper. Bak de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
  4. Breng de zeebaars op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met 1 eetl. roomboter en 1 eetl. olijfolie. Leg zodra de boter goedheet is de zeebaarzen in de pan en bak ze in circa 8-10 minuten op de huid gaar. Schep regelmatig wat hete boter over de vis heen om hem extra sappig te houden.
  5. Giet ondertussen de aardappels af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappels grof. Voeg de overige boter en wat kookvocht naar smaak toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de basilicum en rucola toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de stamppot over de borden. Schep de tomaten en wat van het kookvocht erover. Leg de zeebaars ernaast en maak eventueel af met een scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles