Zomerse salade met bramen, gekarameliseerde pecannoten en geitenkaas

Zomerse salade met bramen, gekarameliseerde pecannoten en geitenkaas

24 juni 2020

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen // bereidingstijd: circa 15 minuten

Handje pecannoten 2 eetl. honing 125 g bramen 1 eetl. mosterd 125 g veldsla 250 g cherrytomaatjes 125 g zachte geitenkaas

Voorraadkast 3 eetl. olijfolie 2 eetl. witte wijnazijn

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter.
  2. Rooster de pecannoten tot ze beginnen te geuren.
  3. Voeg vervolgens 1 eetl. honing en een snufje zout toe, roer door en bak nog 1 minuut mee.
  4. Schep de pecannoten op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Mix ondertussen 1 eetl. honing, de helft van de bramen, mosterd, azijn en olijfolie met een staafmixer tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de veldsla en cherrytomaatjes in een kom.
  6. Verbrokkel de geitenkaas erover en leg de gekarmeliseerde pecannoten en overige bramen op de salade. Besprenkel met de bramen dressing.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles