Doperwten velouté met munt en knapperige pancetta

Doperwten velouté met munt en knapperige pancetta

29 juni 2020

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen // Tijd: circa 30 minuten Ingrediënten: 500 g doperwten 250 g kruimige aardappels 1 banaan sjalot, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetl. roomboter 2 broodjes van Menno 75 g pancetta 10 g verse munt, fijngesneden Zelf in huis: 2 eetl. olijfolie 1 blokje groentebouillon Zout & peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Dop de doperwten (dit is even een klusje dus ga er even lekker voor zitten met een glas wijn). Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  3. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de sjalot en 2/3 van de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg het blokje bouillonblokje, 500 ml water en de aardappelen toe en kook gedurende 20 minuten. Kook de laatste 10 minuten de doperwten mee.
  4. Meng de boter met de overige knoflook en een snufje zout. Snijd de broodjes in de lengte open en bestrijk met de knoflookboter. Bak in circa 8 minuten goudbruin in de oven.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta rondom knapperig en goudbruin.
  6. Voeg de helft van de munt toe en pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg eventueel wat extra water naar smaak toe om de soep wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de soep in kommen. Verkruimel de pancetta erover en garneer met de overige munt. Serveer met het knoflookbroodje. Eet smakelijk!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles