Ingrediënten
Lunchgerecht voor 4 personen // bereidingstijd: circa 20 minuten
250 g cherrytomaatjes 300 g wilde spinazie, onderkant verwijderd 2 teentjes knoflook, geperst 8 eieren, losgeklopt 250 g crème fraiche Voor erbij: knapperig (zuurdesem) brood
Voorraadkast 2 eetl. Balsamico azijn 100 ml olijfolie 1 eetl. rietsuikerBereiding
- Doe de cherrytomaatjes in een steelpan.
- Schenk de olijfolie, Balsamico azijn en rietsuiker erbij en laat 20 minuten pruttelen, roer regelmatig door.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie met de knoflook gedurende 3 minuten. Meng ondertussen de eieren met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk het eiermengsel over de spinazie en bak afgedekt tot de omelet klaar is. Serveer met de gekonfijte tomaatjes.
Tip: heb je gekonfijte tomaatjes over? Je kan ze in een potje in de koelkast nog een week beweren. En bewaar de tomatenolie, deze smaakt heerlijk door de pasta of in een dressing
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2