Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 personen // tijd: circa 30 minuten
6 eieren
1/2 citroen, geraspt en geperst
2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
100 g doperwten, gedopt
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
75 g Buche geitenkaas, verkruimeld
1 stokbrood van Menno voor erbij
50 g roomboter, op kamertemperatuur
10 g verse bieslook, fijngesneden
Zelf in huis:
1 eetl. olijfolie
Ook nodig:
een ovenvast koekenpan van circa 20 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden - zorg dat hij goed op temperatuur is voordat je begint met koken.
- Klop de eieren los in een ruime kom, voeg het citroensap en 1 eetl. Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper
- Verhit een koekenpan met olijfolie. Voeg de helft van de knoflook, courgette en doperwten toe en bak 2 minuten
- Schenk het eimengsel in de pan, voeg de tomaatjes toe en verkruimel de geitenkaas erboven.
- Zet de pan circa 10 minuten in de hete oven totdat het ei net gestold is. Leg het stokbrood naast de frittata in de oven.
- Meng ondertussen in een kommetje de boter, de helft van de bieslook, 1 eetl. Parmezaanse kaas, de overige knoflook en 1 theel. geraspte citroenschil tot een kruidenboter en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de frittata met de overgebleven bieslook en serveer met het knapperige brood en de zelfgemaakte kruidenboter. Eet smakelijk!
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 2