Lente frittata met courgette en geitenkaas

Lente frittata met courgette en geitenkaas

10 juli 2020

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen // tijd: circa 30 minuten 6 eieren 1/2 citroen, geraspt en geperst 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook, geperst 1 courgette, in blokjes 100 g doperwten, gedopt 100 g kerstomaatjes, gehalveerd 75 g Buche geitenkaas, verkruimeld 1 stokbrood van Menno voor erbij 50 g roomboter, op kamertemperatuur 10 g verse bieslook, fijngesneden Zelf in huis: 1 eetl. olijfolie Ook nodig: een ovenvast koekenpan van circa 20 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden - zorg dat hij goed op temperatuur is voordat je begint met koken.
  2. Klop de eieren los in een ruime kom, voeg het citroensap en 1 eetl. Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie. Voeg de helft van de knoflook, courgette en doperwten toe en bak 2 minuten
  4. Schenk het eimengsel in de pan, voeg de tomaatjes toe en verkruimel de geitenkaas erboven.
  5. Zet de pan circa 10 minuten in de hete oven totdat het ei net gestold is. Leg het stokbrood naast de frittata in de oven.
  6. Meng ondertussen in een kommetje de boter, de helft van de bieslook, 1 eetl. Parmezaanse kaas, de overige knoflook en 1 theel. geraspte citroenschil tot een kruidenboter en breng op smaak met zout en peper.
  7. Garneer de frittata met de overgebleven bieslook en serveer met het knapperige brood en de zelfgemaakte kruidenboter. Eet smakelijk!
Tip: waarschijnlijk houd je wat stokbrood over, lekker bij de lunch de volgende dag! Je kan er ook voor kiezen om maar de helft af te bakken voor deze maaltijd.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles