Maïs coquelet met aardappels, kruidenolie en suikermaïs

Maïs coquelet met aardappels, kruidenolie en suikermaïs

18 september 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 1 gemarineerde mais coquelettes (exclusief in de maaltijdbox) 250 g doré aardappels 2 suikermaïskolven 10 g rozemarijn 2 tenen knoflook VOORRAADKAST 5 el olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 2 gemarineerde maïs coquelettes (exclusief in de maaltijdbox) 500 g doré aardappels 4 suikermaïskolven 15 g rozemarijn 3 tenen knoflook VOORRAADKAST 8 el olijfolie

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Rooster de coquelettes circa 20 minuten in een vuurvaste schaal in de oven. Controleer of het vlees gaar is door een kleine, maar diepe snee te maken - als de sappen helder zijn, is het gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappels. Snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en houd de aardappels warm in de pan met een deksel erop.
  4. Kook de maïskolven in circa 7 minuten gaar.
  5. Maak de kruidenolie door de rozemarijn blaadjes van de takjes te rissen en samen met de gepelde knoflook, snuf zout en 5 eetlepels olijfolie fijn te malen in een vijzel of keukenmachine.
  6. Schep wat van de kruidenolie over de aardappels en serveer met de coquelettes en de maïskolven.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Rooster de coquelettes circa 20 minuten in een vuurvaste schaal in de oven. Controleer of het vlees gaar is door een kleine, maar diepe snee te maken - als de sappen helder zijn, is het gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappels. Snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en houd de aardappels warm in de pan met een deksel erop.
  4. Kook de maïskolven in circa 7 minuten gaar.
  5. Maak de kruidenolie door de rozemarijn blaadjes van de takjes te rissen en samen met de gepelde knoflook, snuf zout en 8 eetlepels olijfolie fijn te malen in een vijzel of keukenmachine.
  6. Schep wat van de kruidenolie over de aardappels en serveer met de coquelettes en de maïskolven.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 45 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles