Klassieke spaghetti carbonara met guanciale en trostomaten

Klassieke spaghetti carbonara met guanciale en trostomaten

18 september 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 75 g guanciale 250 g spaghetti 250 g trostomaten 4 eieren 35g pecorino 35g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST 1 el Balsamico azijn 1 el olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 500 g spaghetti 150 g guanciale 8 eieren 70g pecorino 70g Parmezaanse kaas 1 kg trostomaten VOORRAADKAST 2 el Balsamico azijn 2 el olijfolie

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Verwarm de oven op 80 °C en zet de borden die u gaat gebruiken er in om voor te verwarmen. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Bak ondertussen de guanciale in een koekenpan in circa 5 minuten op laag vuur licht krokant tot het vet eruit is gebakken. Zet apart.
  3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de tomaten in partjes en breng op smaak met de Balsamico, olijfolie, en zout en peper.
  5. Breek 3 hele eieren en 1 eierdooier in een grote kom. Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en eieren goed door elkaar met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zet apart.
  6. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af. Roer de pasta door de kom met eieren en kaas en meng direct door elkaar zodat de eieren niet stollen.
  7. Doe de guanciale er met vet en al bij en voeg iets van van het kookvocht toe voor een smeuïge saus. Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en serveer met de tomatensalade.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven op 80 °C en zet de borden die u gaat gebruiken er in om voor te verwarmen. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Bak ondertussen de guanciale in een koekenpan in circa 5 minuten op laag vuur licht krokant tot het vet eruit is gebakken. Zet apart.
  3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de tomaten in partjes en breng op smaak met de Balsamico, olijfolie, en zout en peper.
  5. Breek 6 hele eieren en 2 eierdooier in een grote kom. Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en eieren goed door elkaar met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zet apart.
  6. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af. Roer de pasta door de kom met eieren en kaas en meng direct door elkaar zodat de eieren niet stollen.
  7. Doe de guanciale er met vet en al bij en voeg iets van van het kookvocht toe voor een smeuïge saus. Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en serveer met de tomatensalade.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles