Courgetteburger op brioche met yoghurtsaus en wortelsalade

Courgetteburger op brioche met yoghurtsaus en wortelsalade

18 september 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 1 courgette 1 ei 10 g basilicum 100 ml yoghurt 1 teen knoflook 2 briochebollen 2 winterpenen ½ citroen, sap VOORRAADKAST 2 eetl. mosterd 90 g bloem olijfolie zout en peper HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 2 courgettes 2 eieren 20 g basilicum 200 ml yoghurt 2 tenen knoflook 4 briochebroodjes 4 winterpenen 1 citroen, sap VOORRAADKAST 4 eetl. mosterd 180 g bloem olijfolie zout en peper

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, het ei, 1 eetlepel mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Meng de wortel met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en doe in een schaaltje.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.
Bereiding voor 4 personen
  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, de eieren, 2 eetlepels mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Meng de wortel met 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en doe in een schaaltje.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles