Chorizorijst met tomaat en peterselie

Chorizorijst met tomaat en peterselie

25 september 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 200 g chorizo 1 ui 3 tenen knoflook 1 theel. gerookt paprikapoeder 1 rode paprika 200 g natuurrijst 2 trostomaten ½ citroen, rasp en sap 10 g peterselie VOORRAADKAST olijfolie zout en peper HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 400 g chorizo 2 uien 5 tenen knoflook 2 theel. gerookt paprikapoeder 2 rode paprika’s 400 g natuurrijst 4 trostomaten 1 citroen, rasp en sap 20 g peterselie VOORRAADKAST olijfolie zout en peper

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Snijd de chorizo in stukjes van 1 tot 2 centimeter dik. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan met deksel op halfhoog vuur en bak hierin de chorizo in 3 tot 5 minuten goudbruin. Pel en snipper ondertussen de ui en 2 tenen knoflook. Snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  2. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak circa 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak 30 tot 60 seconden mee.
  3. Voeg de rijst toe en roer tot alles met een dun laagje vet is bedekt. Voeg 250 milliliter water toe, een klein beetje zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat circa 15 minuten staan tot het vocht is verdampt en de rijst gaar.
  4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de trostomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie inclusief de steeltjes fijn, rasp de citroen en de overgebleven teen knoflook.
  5. Zet het vuur uit als de rijst klaar is en laat met het deksel op de pan 5 tot 10 minuten staan. Meng daarna de tomaat, peterselie, citroenrasp en de geraspte knoflook door de rijst. Breng op smaak met 1 tot 2 eetlepels citroensap, peper en eventueel nog extra zout.
Bereiding voor 4 personen
  1. Snijd de chorizo in stukjes van 1 tot 2 centimeter dik. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan met deksel op halfhoog vuur en bak hierin de chorizo in 3 tot 5 minuten goudbruin. Pel en snipper ondertussen de ui en 3 tenen knoflook. Snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  2. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak circa 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak 30 tot 60 seconden mee.
  3. Voeg de rijst toe en roer tot alles met een dun laagje vet is bedekt. Voeg 500 milliliter water toe, een klein beetje zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat circa 15 minuten staan tot het vocht is verdampt en de rijst gaar.
  4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de trostomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie inclusief de steeltjes fijn, rasp de citroen en de overgebleven teen knoflook.
  5. Zet het vuur uit als de rijst klaar is en laat met het deksel op de pan 5 tot 10 minuten staan. Meng daarna de tomaat, peterselie, citroenrasp en de geraspte knoflook door de rijst. Breng op smaak met 3 tot 4 eetlepels citroensap, peper en eventueel nog extra zout.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles