Bietenrisotto met oude Texelse schapenkaas

Bietenrisotto met oude Texelse schapenkaas

17 november 2025

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 50 g roomboter 2 sjalotten, gesnipperd 300 g risottorijst 150 ml rode wijn 1 liter groentebouillon 1 geroosterde biet, schil verwijderd en in kleine blokjes 125 g crème fraiche 75 g oude Texelse schapenkaas, geraspt 50 g walnoten, grof gehakt VOORRAADKAST 2 eetl. Balsamico azijn

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 10 minuten de helft van de bietenblokjes toe.
  3. Meng de overige bietenblokjes met de Balsamico azijn.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de crème fraiche, de helft van de Texelse schapenkaas en de rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt 3 minuten staan.
  5. Schep de risotto op de borden. Verdeel de overige schapenkaas erover en garneer met een schepje crème fraiche, walnoten en de Balsamico bietjes.
Tip: lekker met een groene salade

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles