Gepofte knolselderij met lardo en walnoot

Gepofte knolselderij met lardo en walnoot

23 december 2019

Ingrediënten

1 knolselderij zonder loof 60 g geitenboter 8 plakjes lardo handje walnoten 1 takje lavas

Voorraadkast | zelf in huis zout en peper 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de ongeschilde knolselderij goed nat onder de kraan en bestrooi deze boven de gootsteen rondom met ruim zout.
  3. Leg de knolselderij op een ruim stuk aluminiumfolie en schenk hier twee eetlepels olijfolie en een eetlepel water overheen.
  4. Vouw de aluminiumfolie losjes dicht. Zorg dat het pakketje goed afgesloten is, maar dat er wat ruimte overblijft voor de stoom die tijdens de bereiding ontstaat.
  5. Leg de knol in de oven en pof deze gedurende 40 - 90 minuten, afhankelijk van de grootte van de knol. Controleer met een naald of een dun mesje of de knol goed gaar is. Deze moet geen weerstand meer bieden. Laat de knolselderij vervolgens even afkoelen.
  6. Schil de knolselderij ruim met een mes. Snijd de knol vervolgens in grove stukken, door deze in kwarten en daarna nogmaals in vieren te snijden.
  7. Verhit de geitenboter in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de stukken in de boter tot deze karamelliseren. Let op: de knolselderij moet mooi bruin worden. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de knolselderij over de borden en drapeer de lardo hier overheen. Garneer met een paar kwartjes walnoten en gescheurde blaadjes lavas en maak af met een lepel gesmolten geitenboter uit de pan.
Tip van Chef Luuk:
De knolselderij kunt u de dag van tevoren al poffen - volg dan stap 1 t/m 5. Sterker nog, deze wordt hier nóg smaakvoller van! Laat de knol wel in het aluminiumfolie zitten tot u klaar bent om hem te schillen.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 110 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles