Ingrediënten
1 kg topinambour (aardpeer), geschild 500 g simmentaler entrecote 250 g anijspaddestoelen (of een andere soort) 2 eidooiers 1 eetl. truffel tapenade 1 bol buratta 1 kleine truffel, in plakken geschaafd (kerstspecial, beperkt beschikbaar en alleen te bestellen voor bezorging vanaf 16 december)
Zelf in huis halen 500 ml druivenpit olie* 1 eetl. mosterd 1 eetl. azijn 1 kleine truffel, in plakken geschaafd (of exclusief ophalen in de Marché)Bereiding
- Kook de aardpeer in circa 10 minuten gaar. Stop de aardperen vervolgens nog 10 minuten in de oven om het vocht te laten verdampen. Draai er in de blender of keukenmachine een super gladde crème van en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de entrecote in 2 gelijke dikke plakken. Gril het vlees krachtig aan en bak het een aantal minuten in de oven. Laat het vlees vervolgens rusten op een warme plek. Snijd in flinterdunne plakken.
- Bak de paddenstoelen in een scheutje olie gaar en goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
- Klop van de olie, eidooier, azijn, mosterd en truffeltapenade een mooie mayonaise.
- Leg de plakken entrecote op een bord. Garneer met vers geschaafde truffel, burratta, truffelmayonaise en gebakken paddenstoelen.
Receptinformatie
- Moeilijkheid: 5