Ingrediënten
50 g boerenroomboter 1 ui, gesnipperd 1 winterpeen, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in plakjes 2 tenen knoflook, geperst 800 g poulet van hert, haas of ree (in dit recept wordt hert gebruikt) 1 flesje bier Abcoudje (of een ander donker bier) 1 potje Lindenhoff hertenjus 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 400 g verse friet van Frietboutique 1 potje zelf ingemaakte rode kool
Zelf in huis halen 2-3 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes
Voor de rode kool 1 rodekool 2 laurierblaadjes
Zelf in huis halen 75 g kristalsuiker 75 ml water 250 ml witte wijnazijn 200 ml suikerstroop 2 theel. mosterdzaad 250 ml rode wijn ½ eetl. pimentbessen, geplet ¼ eetl. kruidnagel
Bereiding
- Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem. Bak hierin de ui, peen, bleekselderij en knoflook 3 minuten.
- Schep het vlees erdoor en bak in 3 minuten rondom bruin.
- Schenk het bier in de pan en voeg de hertenjus, kruiden en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar. Neem de laatste 30 minuten het deksel van de pan stoofvlees en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de verse friet op 170 graden tussen de 3 en 4 minuten af. Verwarm de rode kool, serveer met de friet en het stoofvlees en versgehakte peterselie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten en laat de kern zitten.
- Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan.
- Breng aan de kook en laat circa 2 uur zachtjes pruttelen tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in een schone weckpot en voeg het mosterdzaad toe. Laat afkoelen en zet 2 dagen in de koelkast.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 180 min
- Moeilijkheid: 2