Baambrugs big koteletten met paddenstoelen roomsaus

Baambrugs big koteletten met paddenstoelen roomsaus

23 november 2020

Ingrediënten

30 g roomboter 4 Baambrugs big koteletten 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 banaan sjalot, gesnipperd 500 g paddenstoelen mix schoongeveegd, in stukken 3 takjes tijm, gerist 1 kg aardappelmix 200 g crème fraîche VOORRAADKAST 200 ml gevogeltefond 1 eetl. bloem 75 ml droge witte wijn 1 eetl. appelazijn  

Bereiding

Bijgerecht voor 4 personen // tijd: circa 30 minuten // makkelijk en doordeweeks

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar
  2. Smelt de helft van de boter in een koekenpan
  3. Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar
  4. Neem de koteletten uit de pan en houd ze warm onder een deksel
  5. Verhit de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de knoflook, sjalot met de appelazijn gedurende 2 minuten
  6. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten
  7. Schenk de wijn erbij
  8. Schraap met een spatel eventuele aanbaksels van de bodem los
  9. Voeg de fond en bloem toe en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en zout en peper naar smaak erdoor
  10. Leg de koteletten in de saus, neem de pan van het vuur en laat de saus staan en iets afkoelen en dikker worden
  11. Bestrooi met verse peterselie en serveer met de aardappeltjes

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles