Reebiefstuk met champignon rode wijnsaus en aardappels

Reebiefstuk met champignon rode wijnsaus en aardappels

1 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
2 reebiefstukken 500 g Doré aardappels 200 g sperziebonen 1 sjalot 1 teen knoflook 200 g kastanjechampignons 5 g tijm 20 g roomboter VOORRAADKAST olijfolie 100 ml rode wijn HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
4 reebiefstukken 1 kg Doré aardappels 400 g sperziebonen 2 sjalotten 2 tenen knoflook 400 g kastanjechampignons 10 g tijm 40 g roomboter VOORRAADKAST olijfolie 200 ml rode wijn

Bereiding

Recept voor 2 personen
  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.
Recept voor 4 personen
  1. Laat de reebiefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten. Giet af en houd ze warm in een pan met een deksel erop.
  3. Zet een andere pan gezouten water op het vuur en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en houd warm met een deksel op de pan.
  4. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  5. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Bak circa 4 minuten per kant medium, afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie en maak intussen de saus in dezelfde pan.
  6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn en tijm toe, draai het vuur laag en laat het iets inkoken. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de reebiefstuk met de aardappels, sperziebonen en de champignon-rode wijnsaus.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles