Geitenkaasfondue met krieltjes in spek en groene asperges

Geitenkaasfondue met krieltjes in spek en groene asperges

29 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g krieltjes 200 g groene asperges Baambrugs big buikspek plakken 125 ml melk 200 g zachte geitenkaas 3 takjes tijm, gerist HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g krieltjes 400 g groene asperges Baambrugs big buikspek plakken 250 ml melk 400 g zachte geitenkaas 6 takjes tijm, gerist Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of breek de harde onderkant van de asperges af. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
  2. Halveer de plakken spek en rol deze om de krieltjes. Leg de omwikkelde aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 10 minuten knapperig en goudbruin in de oven.
  3. Verhit een pan met water en kook de asperges in circa 6 minuten beetgaar.
  4. Verhit vervolgens de melk in een fonduepan en voeg de zachte geitenkaas toe. Roer tot een egaal geheel en voeg de tijm toe. Serveer de geitenkaasfondue met de knapperige krieltjes en groene asperges.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles