Geroosterde broccolisoep met cheddar croutons

Geroosterde broccolisoep met cheddar croutons

29 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g broccoli 2 teentjes knoflook 1 ui 1 broodje van vanmenno cheddar 125 ml slagroom VOORRAADKAST 2 eetl. olijfolie 500 ml groentebouillon HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g broccoli 3 teentjes knoflook 1 ui 2 Landbollen van vanmenno cheddar 250 ml slagroom VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie 1 l groentebouillon

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en leg in een ovenschaal. Plet anderhalf teen knoflook in de schil en leg die erbij - u bewaart een halve knoflookteen voor de croutons. Snijd de ui in kwarten en leg die er ook bij. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie, breng op smaak met zout en schep om. Rooster 15 minuten in de oven en schep halverwege even om.
  2. Snijd het brood in blokjes, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en pers het overgebleven halve teentje knoflook erboven uit. Bak de croutons circa 5 minuten in de oven.
  3. Haal de croutons uit de oven, rasp de helft van de cheddar erboven en zet nog 5 minuten in de oven.
  4. Verwijder de schil van de knoflook en schep deze met de broccoli en de ui in een soeppan. Schenk de bouillon erbij en laat nog 5 minuten koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen. Serveer met de croutons en de overige cheddar.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles