Baambrugs big kotelet met polentafriet en paprikasalade

Baambrugs big kotelet met polentafriet en paprikasalade

12 april 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
150 g polenta 20 g roomboter 1 gele Italiaanse paprika 1 rode Italiaanse paprika 10 g peterselie ½ Sorrento citroen 1 sjalot 2 Baambrugs big varkenskoteletten VOORRAADKAST 375 ml groentebouillon olijfolie mayonaise om te serveren (optioneel) HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
300 g polenta 40 g roomboter 2 gele Italiaanse paprika’s 2 rode Italiaanse paprika’s 20 g peterselie 1 Sorrento citroen 2 sjalotten 4 Baambrugs big varkenskoteletten VOORRAADKAST 750 ml groentebouillon olijfolie mayonaise om te serveren (optioneel)

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg wanneer het kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer een paar minuten tot de polenta is ingedikt, draai het vuur uit en voeg 10 gram boter toe. Proef eerst goed, want bouillon is meestal al vrij zout. Breng op smaak met peper en indien nodig met zout. Stort de polenta in een kleine met bakpapier beklede ovenschaal. Dek af en laat helemaal afkoelen. Dit gaat het snelst in de koelkast.
  2. Snijd de gele en rode paprika in zo dun mogelijke reepjes. Hak de peterselie fijn en snijd de sjalot in zo dun mogelijke ringen. Doe de sjalot in een kommetje water om zo de ergste scherpte eraf te halen. Meng de paprika met de peterselie, sjalot, 2 eetlepels olijfolie en citroensap en naar smaak met peper en zout.
  3. Breng de varkenskoteletten op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de varkenskoteletten circa 3 minuten per kant. Voeg de laatste minuut 10 gram boter toe voor extra smaak en kleur. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie terwijl u de friet maakt.
  4. Snijd de polenta als deze helemaal is afgekoeld in dikke frieten. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur - dit mag dezelfde zijn als waar u net het vlees in heeft gebakken. Bak de polentafriet in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel nog op smaak met zout.
  5. Verdeel de varkenskoteletten, de paprikasalade en de polentafriet met eventueel mayonaise over vier borden.
Bereiding voor 4 personen
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg wanneer het kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer een paar minuten tot de polenta is ingedikt, draai het vuur uit en voeg 20 gram boter toe. Proef eerst goed, want bouillon is meestal al vrij zout. Breng op smaak met peper en indien nodig met zout. Stort de polenta in een kleine met bakpapier beklede ovenschaal. Dek af en laat helemaal afkoelen. Dit gaat het snelst in de koelkast.
  2. Snijd de gele en rode paprika in zo dun mogelijke reepjes. Hak de peterselie fijn en snijd de sjalot in zo dun mogelijke ringen. Doe de sjalot in een kommetje water om zo de ergste scherpte eraf te halen. Meng de paprika met de peterselie, sjalot, 3 eetlepels olijfolie en citroensap en naar smaak met peper en zout.
  3. Breng de varkenskoteletten op smaak met peper en zout. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de varkenskoteletten circa 3 minuten per kant. Voeg de laatste minuut 20 gram boter toe voor extra smaak en kleur. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie terwijl u de friet maakt.
  4. Snijd de polenta als deze helemaal is afgekoeld in dikke frieten. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur - dit mag dezelfde zijn als waar u net het vlees in heeft gebakken. Bak de polentafriet in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel nog op smaak met zout.
  5. Verdeel de varkenskoteletten, de paprikasalade en de polentafriet met eventueel mayonaise over vier borden.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 90 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles