Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g kruimige aardappels
2 preien
½ citroen
50 g roomboter
kabeljauwfilet
5 g verse kervel, fijngesneden
VOORRAADKAST
2 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg kruimige aardappels
3 preien
1 citroen
100 g roomboter
kabeljauwfilet
10 g verse kervel, fijngesneden
VOORRAADKAST
4 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie
Bereiding
Bereiding voor 2 personen- Laat de vis op kamertemperatuur komen. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Was de prei en snijd in ringen.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten zacht. Voeg de laatste 4 minuten de prei toe.
- Strooi ondertussen de bloem uit over een bord. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kabeljauwdoor de bloem.
- Giet de aardappels en prei af en stamp tot een grove puree. Voeg 1 eetl. boter toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en verdeel over de borden.
- Voeg vervolgens de overige boter toe aan de pan. Voeg 1 eetl. citroensap en 1 theel. rasp toe. Wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten citroenboter over de kabeljauw en garneer met fijngesneden kervel. Schep de preistamppot op het bord.
- Laat de vis op kamertemperatuur komen. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Was de prei en snijd in ringen.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten zacht. Voeg de laatste 4 minuten de prei toe.
- Strooi ondertussen de bloem uit over een bord. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kabeljauwdoor de bloem.
- Giet de aardappels en prei af en stamp tot een grove puree. Voeg 2 eetl. boter toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en verdeel over de borden.
- Voeg vervolgens de overige boter toe aan de pan. Voeg 2 eetl. citroensap en 2 theel. rasp toe. Wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten citroenboter over de kabeljauw en garneer met fijngesneden kervel. Schep de preistamppot op het bord.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 2