Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 grote spitskool
1 teen knoflook
100 g radijsjes
100 g walnoten
200 gram gekookte bieten
2 filets koud gerookte forel
5 g dragon
1 breekbrood van van Menno
½ Sorrento citroen
100 g crème fraîche
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 grote spitskolen
2 teen knoflook
200 g radijsjes
200 g walnoten
400 gram gekookte bieten
4 filets koud gerookte forel
10 g dragon
1 breekbrood van van Menno
1 Sorrento citroen
200 g crème fraîche
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in 8 min goudbruin en knapperig.
- Snijd de spitskool in dunne repen. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spitskool in 3-5 minuten tot deze geslonken is en goudbruin van kleur. Pel en snipper ondertussen de knoflook, voeg deze toe en bak nog 1 minuut mee.
- Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en pluk de blaadjes van de dragon. Snijd de biet in blokjes.
- Meng de spitskool met het citroensap, de radijsjes, de walnoten en biet in een grote kom en hussel om.
- Verdeel de salade over de borden, breek de forel in stukken en leg op de salade. Serveer met een schep crème fraîche en het brood.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2