Warme salade van geroosterde kool met koud gerookte forel

Warme salade van geroosterde kool met koud gerookte forel

15 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 grote spitskool 1 teen knoflook 100 g radijsjes 100 g walnoten 200 gram gekookte bieten 2 filets koud gerookte forel 5 g dragon 1 breekbrood van van Menno ½ Sorrento citroen 100 g crème fraîche VOORRAADKAST olijfolie peper en zout HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 grote spitskolen 2 teen knoflook 200 g radijsjes 200 g walnoten 400 gram gekookte bieten 4 filets koud gerookte forel 10 g dragon 1 breekbrood van van Menno 1 Sorrento citroen 200 g crème fraîche VOORRAADKAST olijfolie peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in 8 min goudbruin en knapperig.
  2. Snijd de spitskool in dunne repen. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spitskool in 3-5 minuten tot deze geslonken is en goudbruin van kleur. Pel en snipper ondertussen de knoflook, voeg deze toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en pluk de blaadjes van de dragon. Snijd de biet in blokjes.
  4. Meng de spitskool met het citroensap, de radijsjes, de walnoten en biet in een grote kom en hussel om.
  5. Verdeel de salade over de borden, breek de forel in stukken en leg op de salade. Serveer met een schep crème fraîche en het brood.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles