Ingrediënten
175 ml melk 2 eieren 1 eetl. roomboter 200 g seizoensfruit naar keuze (we gebruiken in dit recept nu Lambada aardbeien. Ook lekker als ze in het seizoen zijn: frambozen en blauwe bessen en verse vijgen) 125 g mascarpone
VOORRAADKAST 100 g bloem 2 theel. suiker poedersuiker
Ook nodig: gietijzeren of ovenvaste pan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
- Klop ondertussen alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een egaal en luchtig deeg.
- Haal de hete pan uit de oven en vet hem in met de boter. Zorg ervoor dat de zijkanten ook bedekt worden.
- Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in circa 15-20 minuten luchtig en goudbruin in de oven.
- Serveer met seizoensfruit en een schepje mascarpone. Bestrooi met poedersuiker.
Receptinformatie
- Moeilijkheid: 2