Dutch baby pancake met fruit

Dutch baby pancake met fruit

15 maart 2021

Ingrediënten

175 ml melk 2 eieren 1 eetl. roomboter 200 g seizoensfruit naar keuze (we gebruiken in dit recept nu Lambada aardbeien. Ook lekker als ze in het seizoen zijn: frambozen en blauwe bessen en verse vijgen) 125 g mascarpone

VOORRAADKAST 100 g bloem 2 theel. suiker poedersuiker

Ook nodig: gietijzeren of ovenvaste pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
  2. Klop ondertussen alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een egaal en luchtig deeg.
  3. Haal de hete pan uit de oven en vet hem in met de boter. Zorg ervoor dat de zijkanten ook bedekt worden.
  4. Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in circa 15-20 minuten luchtig en goudbruin in de oven.
  5. Serveer met seizoensfruit en een schepje mascarpone. Bestrooi met poedersuiker.
Ook lekker met verse vijgen!

Receptinformatie

  • Moeilijkheid: 2

More articles