Ingrediënten
4 venkelworsten
80 ml extra vergine olijfolie
30 g boter
80 ml witte wijn
100 ml kippenbouillon (zie blz. 60)
2 tenen knoflook, geplet
600 g cavolo nero (palmkool), van de dikke nerven ontdaan en in stukken
zout en peper
Bereiding
- Prik de worsten met een vork op twee plaatsen in. Laat een koekenpan goed heet worden en smelt de boter met 40 milliliter olijfolie erin. Bak de worsten op middelmatig vuur tot ze aan alle kanten een mooie goudbruine kleur hebben; dit duurt 2 a 3 minuten.
- Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Doe ook de bouillon erbij en laat op middelmatig vuur inkoken tot een mooie jus. De worsten zijn in ongeveer 8 minuten klaar. Haal de pan van het vuur, doe een deksel op de pan en houd warm.
- Verwarm in een andere pan de resterende 40 milliliter olijfolie met de knoflook. Voeg als de knoflook goudbruin is de cavolo nero en een scheutje water toe. Sauteer 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2