Stifado van Kamper lamsbout

Stifado van Kamper lamsbout

17 november 2025

Ingrediënten

Voor 4 personen 750 gram Kamper lamspoulet (of Kamper lamsbout zonder been) 2 teentjes knoflook 1 ui 1 limoen 1 blaadje laurier 100 gr crème fraîche 0,5 rode peper Optioneel: 1 limoen, geraspt Zelf in huis halen 100 gram bloem 1 dl olijfolie 1 dl rode wijn 50 gr tomatenpuree 200 gram cherrytomaatjes uit blik 1 kaneelstokje 5 kruidnagels 1 theel. gemalen komijn 10 gr suiker

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook grof.
  2. Snijd de lamsbout in stukken van ongeveer 2 centimeter of gebruik de voorgesneden Kamper Lamspoulet. Kruid het met peper en zout en haal door de bloem. Bak het vlees rondom aan in een hete pan met de olijfolie.
  3. Haal het uit de pan en bak in hetzelfde vet de gesneden ui en knoflook aan. Voeg het vlees weer toe en blus af met de rode wijn. Voeg de tomatenpuree en de tomaatjes op sap toe. Knijp het sap van de halve limoen hierbij uit. Voeg de specerijen (komijn, kruidnagel, laurier en kaneel) toe.
  4. Laat de stoofpot gedurende 1,5 à 2 uur heel zachtjes sudderen.
  5. Je kunt de stoofschotel à la minute afwerken met in stukjes gebrokkelde feta of zoals hier met een flinke eetlepel crème fraîche en rasp er wat limoen over.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 180 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles