Spaghetti met mosselen en pittige cherrytomatensaus

Spaghetti met mosselen en pittige cherrytomatensaus

21 juni 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 200 g spaghetti 500 gram mosselen 1 teen knoflook 1/2 rode peper 250 g cherrytomaten 10 g peterselie 1/2 citroen VOORRAADKAST 3 el olijfolie 50 ml witte wijn HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 400 g spaghetti 1 kg mosselen 2 tenen knoflook 1 rode peper 500 g cherrytomaten 20 g peterselie 1 citroen VOORRAADKAST 5 el olijfolie 75 ml witte wijn

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
  5. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  6. Voeg de mosselen toe aan de pan met het knoflook-cherrytomatenmengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
  7. Bewaar circa 200 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  8. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  9. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.
Bereiding voor 4 personen
  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
  5. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  6. Voeg de mosselen toe aan de pan met het knoflook-cherrytomatenmengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
  7. Bewaar circa 300 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  8. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  9. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles