Staartstuk met langzaam geroosterde tomaten

Staartstuk met langzaam geroosterde tomaten

21 juni 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 400 g runderstaartstuk 250 cherrytomaten aan de steel 3 tenen knoflook ½ citroen ½ breekbrood VOORRAADKAST olijfolie zout en peper HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 800 g runderstaartstuk 500 cherrytomaten aan de steel 6 tenen knoflook 1 citroen 1 breekbrood VOORRAADKAST olijfolie zout en peper

Bereiding

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, breng het staartstuk op smaak met zout en leg het met het vet naar beneden in de pan. U hoeft geen olie te gebruiken, want het vet bakt uit en daarin zal het vlees bruinen
  2. Bak het vlees in 7 tot 10 minuten goudbruin aan de vetkant. Draai het dan om en bak nog 5 minuten, tot ook de andere kant ook goed bruin is
  3. Was de cherrytomaten, besprenkel met olie en breng op smaak met zout. Plaats het vlees samen met de tomaten in een ovenschaal. Plet de knoflook in de schil met de zijkant van uw mes en snijd de citroen in parten. Voeg beide toe aan het vlees en de tomaten. Bak het geheel 40 minuten
  4. Haal de schaal uit de oven, laat het vlees rusten en verhoog de temperatuur naar 200 °C. Bak het breekbrood in circa 7 minuten goudbruin en knapperig
  5. Breng het vlees op smaak met peper en snijd het in plakken. Knijp de gebakken citroen uit over de tomaten en serveer met het brood om in de sappen te dopen.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles