Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g Doré aardappels
tuinbonen
2 eieren
½ zuurdesembrood
50 g riviera olijven doormidden
250 g cherrytomaten
½ sjalot
½ Sorrento citroen, sap
½ teen Lautrec knoflook
Cantabische tonijn in blik
5 g peterselie
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
1 theel. mosterd
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g Doré aardappels
tuinbonen
4 eieren
1 zuurdesembrood
100 g Riviera olijven doormidden
500 g cherrytomaten
1 sjalot
½ - 1 citroen, sap
1 teen Lautrec knoflook
Cantabische tonijn in blik
10 g peterselie
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
1 theel. mosterd
Bereiding
Bereiding voor 2 personen- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon zodat er geen aarde meer op zit. Snijd ze in stukken en doe in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 12 tot 15 minuten gaar. Schep uit het water met een schuimspaan en bewaar apart.
- Verwijder ondertussen de tuinbonen uit hun schil. Kook in hetzelfde water als waar je de aardappels in hebt gekookt de eieren 3,5 minuut. Voeg de tuinbonen toe en kook het geheel nog 2 minuten. Giet alles af en spoel af onder de koude kraan. Je kunt de tuinbonen eventueel nog dubbel doppen door het witte vliesje te verwijderen, maar dit is niet per se nodig.
- Doe het brood in de oven en bak in circa 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Halveer de cherrytomaten en olijven. Snijd de sjalot in dunne ringen.
- Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met 1 eetlepel citroensap, rasp de knoflook erboven en roer goed door. Giet er al roerend met een garde langzaam 3 eetlepels olijfolie in tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de aardappels, tuinbonen, tomaten en olijven aan met de vinaigrette en verdeel de salade over de borden. Laat de tonijn uitlekken en schep deze op de salade. Hak de peterselie fijn en strooi over de salade. Pel de eieren, snijd doormidden en leg op de borden. Serveer de salade met het brood.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon zodat er geen aarde meer op zit. Snijd ze in stukken en doe in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 12 tot 15 minuten gaar. Schep uit het water met een schuimspaan en bewaar apart.
- Verwijder ondertussen de tuinbonen uit hun schil. Kook in hetzelfde water als waar je de aardappels in hebt gekookt de eieren 3,5 minuut. Voeg de tuinbonen toe en kook het geheel nog 2 minuten. Giet alles af en spoel af onder de koude kraan. Je kunt de tuinbonen eventueel nog dubbel doppen door het witte vliesje te verwijderen, maar dit is niet per se nodig.
- Doe het brood in de oven en bak in circa 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Halveer de cherrytomaten en olijven. Snijd de sjalot in dunne ringen.
- Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met 2 eetlepels citroensap, rasp de knoflook erboven en roer goed door. Giet er al roerend met een garde langzaam 5 tot 6 eetlepels olijfolie in tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de aardappels, tuinbonen, tomaten en olijven aan met de vinaigrette en verdeel de salade over de borden. Laat de tonijn uitlekken en schep deze op de salade. Hak de peterselie fijn en strooi over de salade. Pel de eieren, snijd doormidden en leg op de borden. Serveer de salade met het brood.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 2