Fresine met verse doperwten, dille en citroen met Parmezaan

Fresine met verse doperwten, dille en citroen met Parmezaan

10 mei 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
verse doperwten 1 courgette 2 tenen Lautrec knoflook 200 g pasta fresine ½ Sorrento citroen 100 g mascarpone 4 takjes dille 20 g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST olijfolie om in te bakken HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
verse doperwten 2 courgettes 3 tenen Lautrec knoflook 400 g pasta fresine 1 Sorrento citroen 200 g mascarpone 8 takjes dille 40 g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Dop ondertussen de doperwten, snijd de courgette in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en doe dan de courgetteblokjes en verse doperwten erbij. Bak tot de courgette gaar is en voeg dan de rasp en sap van de citroen en de mascarpone toe. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Giet de pasta af en doe bij de pan met doperwten. Voeg eventueel een beetje pastawater toe als de saus te dik is.
  6. Snijd de dille grof. Verdeel de pasta over de borden, strooi de Parmezaan erover en garneer met de dille.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles