Pizza met spianata picante, buffelmozzarella en Parmezaan

Pizza met spianata picante, buffelmozzarella en Parmezaan

11 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 kleine bol buffelmozzarella 1 teentje knoflook 1 flesje passata della nonna 2 pizzabodems 1 bakje gesneden spianata piccante Parmezaanse kaas rucola VOORRAADKAST 2 eetl. olijfolie 1 eetl. Balsamico azijn zout en peper HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 grote bol buffelmozzarella 2 teentjes knoflook 1 fles salsa di pomodoro 4 pizzabodems 1 bakje gesneden spinata picante 100 g Parmezaanse kaas rucola VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie 2 eetl. Balsamico azijn zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in plakken en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Pers de knoflook en meng door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de bodems met de tomatensaus.
  3. Verdeel de spinata picante over de pizza’s. Leg de mozzarella erop en rasp de Parmezaanse kaas erover. Bak 10 minuten in de oven.
  4. Klop ondertussen een dressing van de olijfolie, Balsamico azijn en een snuf zout en peper. Hussel de rucola met de dressing.
  5. Haal de pizza uit de oven. Bestrooi met de helft van de rucola. Serveer de overige rucola salade ernaast
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles