Pappardelle met ricotta salata, kruidenpesto en spinazie

Pappardelle met ricotta salata, kruidenpesto en spinazie

16 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g pappardelle 1 teentje knoflook 10 g verse basilicum 75 g ricotta salata ½ Sorrento citroen babyspinazie VOORRAADKAST 50 ml olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g pappardelle 2 teentjes knoflook 20 g verse basilicum 150 g ricotta salata 1 Sorrento citroen babyspinazie VOORRAADKAST 100 ml olijfolie

Bereiding

  1. Kook de pappardelle in circa 10 minuten beetgaar. Hak de knoflook en basilicum grof.
  2. Meng in een keukenmachine de knoflook, basilicum, helft van de ricotta salata, olijfolie en het sap van een halve citroen - bewaar de schil - tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pappardelle af. Zet de pan met pappardelle op laag vuur terug en roer de pesto erdoor. Laat de babyspinazie handje voor handje slinken in de pan. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  4. Schep de pasta op borden, rasp de overige ricotta salata erboven en maak af met een beetje geraspte citroenschil. Garneer met wat extra basilicum
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles