Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

18 november 2022

Ingrediënten

700 g pastinaak, geschild en in stukken 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken 5 g verse peterselie 5 g verse basilicum 200 ml melk 2 eetl. boter Zelf in huis halen 1 theel. rode azijn 4 eetl. olijfolie

Bereiding

  1. Kook de pastinaak en aardappel in circa 20 minuten gaar in ruim gezouten water.
  2. Mix ondertussen de peterselie, basilicum, rode wijnazijn en olijfolie tot een kruidenolie en breng op smaak met een snuf zout.
  3. Giet af en stamp tot een grove puree. Voeg de melk en boter toe en breng op smaak met zout en peper. Schep in een kom en besprenkel met de kruidenolie voor serveren.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles

Topinambourpuree
18 november 2022