Parmezaanse kip met basilicum

Parmezaanse kip met basilicum

13 september 2020

Ingrediënten

Je nieuwe gezinsfavoriet! Met stevig brood en een salade erbij zit je bovendien snel aan tafel. Dit heerlijke recept komt uit het kook Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is te koop in onze webwinkel! 1 teen knoflook 4 scharrelkipfilets 1 bol mozzarella 25 gram geraspte Parmezaanse kaas handvol basilicumblaadjes Zelf in huishalen: 1 blik pomodorini (400 g) Olijfolie extra vierge Benodigheden: - staafmixer, lage ovenschaal Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Pureer de inhoud van het blik kerstomaatjes met de gepelde knoflook. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
  2. Leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de kip. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  3. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel uit de oven met een straaltje olijfolie extra vierge en bestrooi met wat extra parmezaan en de basilicumblaadjes.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 10 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles