Ossenhaascarpaccio met truffelmayonaise en geitenkaas

Ossenhaascarpaccio met truffelmayonaise en geitenkaas

25 november 2020

Ingrediënten

Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020 Bereidingstijd: ca. 15 min. + 1 uur wachttijd 250 g ossenhaas aan één stuk 4 el truffelmayonaise 50 g gemengde noten geroosterd, grofgehakt 50 g pittige sla bijv. moutarde de frisée of mosterdsla 100 g harde geitenkaas bijv. Chevre gris, geschaafd Voorraadkast / zelf in huis halen zout en versgemalen peper olijfolie vershoudfolie Fotografie: Sander Damen

Bereiding

Het is borreltijd met een hoofdletter B! Samen met foodies hebben we drie feestelijke borrelgerechten voor u samengesteld met topproducten van het seizoen – hoeft u alleen nog voor de wijn en het gezelschap te zorgen. Bestel een box met alle ingrediënten voor een echt borrelfestijn. Of geef er één cadeau aan uw vrienden en familie, zodat u op afstand toch tegelijk kunt genieten van dezelfde lekkere hapjes op uw borrelplank. Proost!
  1. Wikkel de ossenhaas heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg ca. 30 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je het vlees straks makkelijker snijden.
  2. Snijd het vlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet ca. 30 minuten in de koelkast om te ontdooien.
  3. Verdeel de carpaccio over een grote schaal, besprenkel met de mayonaise en verdeel er de noten, de sla en de geitenkaas over. Bestrooi tot slot met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie
Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 75 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles