Klassieke steak tartare

Klassieke steak tartare

17 november 2025

Ingrediënten

Voor- of hoofdgerecht voor 2 personen (1 portie om te delen)| 25 minuten 300 g bavette Handje verse peterselie, fijngehakt 2 theel. sjalot, fijngehakt 1 eigeel Voorraadkast / zelf in huis halen 2 theel. augurkjes 2 theel. kappertjes, fijngehakt 2 theel. ketchup 2 theel. mosterd 2 theel. worcestersaus Tabasco naar smaak

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat alles gesneden klaarstaat. Snijd het staartstuk of de bavette in dunne repen en hak het vervolgens helemaal fijn met een mes.
  2. Meng alle overige ingrediënten, behalve het eigeel, door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  3. Duw met je handen het vlees in een cirkel, of gebruik een kookring.
  4. Leg de steak tartare op een bord en maak een kuiltje in het midden. Leg hier voorzichtig het eigeel op. Serveer direct.
Tip: lekker met knapperig zuurdesembrood of verse frieten Tip 2: je kan ook 2 aparte porties maken, gebruik dan 1 eigeel extra

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles