Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
500 g ossenhaas 25 g roomboter 2 takjes verse tijm 1 teentje knoflook Voor de paddenstoelensaus 50 g roomboter 2 sjalotten, gesnipperd 250 g wilde paddenstoelen melange 250 ml slagroom VOORRAADKAST 1 eetl. olijfolie 2 eetl. rode wijnazijn 4 eetl. droge sherryBereiding
- Bereid de ossenhaas: Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de ossenhaas lichtjes in met olie en bestrooi royaal met zout en peper. Verhit een koeken¬pan en bak er de ossenhaas op hoog vuur ca. 2 minuten per zijde in aan alle vier de zijden. Voeg de boter, de tijmtakjes en de knoflook toe. Bedruip de ossenhaas met de gesmolten boter.
- Doe de ossenhaas, de tijm, de knoflook en wat van de gebruinde boter in een braadslee en braad 8-10 minuten in de oven tot de kerntemperatuur 50-55 graden is. Neem uit de oven en laat de ossen¬haas 5 minuten rusten op een bord.
- Maak ondertussen de paddenstoelensaus: neem een sauspan, voeg de boter toe en bak de sjalotten in 3 minuten zacht. Blus af met de azijn. Voeg de paddestoelen toe en bak deze 5 minuten mee tot ze een mooie kleur hebben en zacht zijn.
- Voeg de sherry en slagroom toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat van het bakvocht van de ossenhaas toe voor extra smaak. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de ossenhaas met de paddenstoelensaus.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 35 min
- Moeilijkheid: 4