Ingrediënten
2 kg mosselen
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, fijn gesnipperd
2 venkelknollen, in fijne stukken
1 laurierblaadje
1 verse rode peper, fijngehakt
250 ml crème fraiche
Bosje verse peterselie, fijngehakt
Zelf in huis halen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. rode wijnazijn
100 ml witte wijn
(pecan) rookhout
Bereiding
Let op: onze Zeeuwse bodemmosselen zijn alleen online verkrijgbaar. Komt u liever naar de Marché? Bestel de mosselen dan van tevoren in de webwinkel en kies voor ophalen, dan zorgen wij dat ze voor u klaar staan wanneer u uw boodschappen komt doen!- Maak een dressing voor de mosselen door de knoflook, ui, venkel, laurier, olijfolie en wijn te mengen en zet apart. Spoel de mosselen af in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
- Maak de barbecue gereed om direct te grillen met een gietijzeren rooster op 250 °C. Steek de barbecue aan. Voeg wanneer de barbecue op temperatuur is wat (pecan)rookhout toe aan de kolen.
- Verspreid de mosselen op het rooster. De temperatuur van de barbecue zakt naar ongeveer 130 °C doordat de mosselen gaan stomen.
- Controleer de mosselen na 2 minuten. Let op: er ontstaat veel stoom, dus til de deksel voorzichtig op. Zijn nog niet alle mosselen open? Open de luchttoevoer maximaal en blijf in de gaten houden.
- Schep de mosselen van de barbecue. Verwijder de kapotte en/of dichte mosselen. Meng de mosselen met de dressing. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie. En schenk een lekker glaasje witte wijn in!
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 1