Ingrediënten
Brunchgerecht voor 4 personen // Pasen // Tijd: 15 minuten
1 ui, gesnipperd 500 g verse doperwten, gedopt 125 ml crème fraîche 1/2 Lindenhoff chorizo worst, fijngehakt 1 bol burrata, in stukken
Voorraadkast 1 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen 600 ml groentebouillonBereiding
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui gedurende 2 minuten.
- Voeg de groentebouillon en doperwten toe en kook 10 minuten.
- Bak ondertussen in een koekenpan de fijngehakte chorizo goudbruin en knapperig.
- Mix met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de crème fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen, bestrooi met de chorizo en verdeel de burrata erover. Besprenkel met extra olijfolie.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2