Doperwtensoep met chorizo crumble en burrata

Doperwtensoep met chorizo crumble en burrata

30 april 2020

Ingrediënten

Brunchgerecht voor 4 personen // Pasen // Tijd: 15 minuten

1 ui, gesnipperd 500 g verse doperwten, gedopt 125 ml crème fraîche 1/2 Lindenhoff chorizo worst, fijngehakt 1 bol burrata, in stukken

Voorraadkast 1 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen 600 ml groentebouillon  

Bereiding

  1. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de groentebouillon en doperwten toe en kook 10 minuten.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan de fijngehakte chorizo goudbruin en knapperig.
  4. Mix met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de crème fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen, bestrooi met de chorizo en verdeel de burrata erover. Besprenkel met extra olijfolie.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles