Tartiflette

Tartiflette

27 april 2020

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels, geschild en in dunne plakken 200 g Baambrugs big spekblokjes 2 banaan sjalotten, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, geperst 2 takjes verse tijm, gerist 150 g crème fraîche 3 eetl. peterselie, fijngesneden 250 g Reblochon kaas, in blokjes Zelf in huis halen 60 ml droge witte wijn

Ook nodig: ingevette ovenschaal van 20×30 cm

Bereiding

Hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 25 minuten + 25 minuten oventijd // makkelijk en doordeweeks // wintersport klassieker

  1. Kook de aardappels in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin en knapperig. Voeg de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak nog 2 minuten mee. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de crème fraîche en de helft van de peterselie toe. Schep voorzichtig de aardappelplakken erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe het aardappel-spek mengsel in een ovenschaal. Snijd de Reblochon in plakken en leg op de aardappels.
  5. Bak circa 25 minuten in de oven. Bestrooi met de overige peterselie en serveer met een frisse salade.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles