Limoncello van Sorrento citroenen

Limoncello van Sorrento citroenen

29 juli 2020

Ingrediënten

6 Sorrento citroenen

Zelf in huis halen: 750 ml wodka 225 g suiker 450 ml water

Met dit recept maakt u circa 1,5liter limoncello

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Was de citroenen goed en droog ze af.
  2. Schil de citroenen zo dun mogelijk, probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
  3. Doe de citrusschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij.
  4. Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
  5. Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur, dek af en laat afkoelen.
  7. Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol.
  8. Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af.
  9. Zet de flessen op een koele donkere plek.
  10. Na een week is je limoncello klaar.
  11. Serveer de limoncello ijskoud uit de vriezer.

Recept uit het kookboek: Italië thuis van Ursula Ferrigno

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles