Gazpacho van gegrilde paprika en tomaten

Gazpacho van gegrilde paprika en tomaten

29 juli 2020

Ingrediënten

500 g tomaten, gehalveerd 1 rode paprika, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 150 ml groentebouillon 1 eetl. San Mauro balsamicoazijn Zelf in huis halen 3 eetl. milde olijfolie   Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Gril de tomaten en paprika met de opengesneden kant naar beneden aan de zijkant van de barbecue tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten en paprika om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Mix de gegrilde tomaten, paprika, knoflook, olijfolie en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra bouillon toe om het vloeibaarder te maken.
  3. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast. Serveer ijskoud in kleine glaasjes.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles