Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

29 juli 2020

Ingrediënten

4 personen // 60 minuten 8 plakken San Daniele ham Bosje verse salie 4 Gasconne kalfsschnitzels 50 g ongezouten boerenroomboter, in blokjes Zelf in huis halen / voorraadkast 200 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

Bereiding

  1. Maak de barbecue klaar om direct te gaan grillen op een medium hoge temperatuur van 200 graden.
  2. Leg de plakken ham per twee op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover. Leg op elke twee plakken ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet goed vast met een cocktailprikker.
  3. Grill de rolletjes rondom goudbruin (aangrillen) op 200 graden om daarna indirect op lage temperatuur - 135 graden - de saltimbocca's door te garen op de barbecue (ongeveer 10 minuten)
  4. Schenk ondertussen de Marsala in een vuurvaste steelpan en laat inkoken tot het de dikte van saus heeft. Roer er vervolgens met een houten lepel de koude boter in blokjes door. Serveer de saus over de saltimbocca.
Tip: als je geen vuurvast steelpan hebt kan je de saus ook gewoon in de keuken maken

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles