Geroosterde bieten met kruidenolie, Nederlandse schapenfeta en pistache

Geroosterde bieten met kruidenolie, Nederlandse schapenfeta en pistache

17 november 2025

Ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN 1 geroosterde biet, schil verwijderd 1/2 teentje knoflook, in stukken 10 g verse dille 10 g verse peterselie 10 g verse basilicum Handje moutarde frisée 10 g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt 50 g Nederlandse schapenfeta, verbrokkeld VOORRAADKAST 1 eetl. rode azijn 6 eetl. olijfolie

Bereiding

  1. 1. Snijd de geroosterde biet in grove stukken. Mix met een staafmixer de knoflook, dille, peterselie, basilicum, rode wijnazijn en olijfolie tot een gladde kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de partjes biet en de moutarde frisée over de borden. Besprenkel met de kruidenolie naar smaak en maak af met de pistache en de fetakaas.
Tip: nog wat kruidenolie over? Deze is ook heerlijk als een frisse toevoeging over een puree of bij geroosterde aardappeltjes.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles