Geroosterde bieten met geitenkaascrème en gehakte hazelnoten

Geroosterde bieten met geitenkaascrème en gehakte hazelnoten

17 november 2025

Ingrediënten

Voor 4-6 personen Ingrediënten: 1-2 gele bieten 1 rode biet handje verse dille 30 g hazelnoten 100 g zachte geitenkaas 100 g crème fraîche Zelf in huis halen: 2 theel. honing olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de bieten in een velletje aluminiumfolie en rooster ze in een uur gaar in de oven.
  2. Hak de dille fijn en hazelnoten grof.
  3. Meng in een kom de geitenkaas met de crème fraîche en dille en schep in een spuitzak.
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin in een koekenpan, voeg de honing en een snuf zout toe.
  5. Haal de bieten uit de oven, verwijder het aluminum folie en laat afkoelen. Verwijder het vel van de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  6. Leg een plak biet op een bord en spuit er wat van de geitenkaas op. U kunt de crème er eventueel ook met een theelepel op scheppen. Leg er opnieuw een plakje biet op en spuit daar weer wat geitenkaascrème op en herhaal dit tot er een mooi torentje ontstaat.
  7. Bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met wat olijfolie en extra dille.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 80 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles