Citroenrisotto met Mascarpone, doperwten, tuinbonen en asperges

Citroenrisotto met Mascarpone, doperwten, tuinbonen en asperges

26 oktober 2018

Ingrediënten

1 Sorrento citroen, gehalveerd 1 sjalot, gesnipperd 300 g risotto 250 g verse doperwten, gedopt 250 g verse tuinbonen 250 g groene asperges, in stukken 5 eetl. Mascarpone 50 g Parmezaanse kaas 250 g Gasconne hooibergham 1 teentje knoflook, geperst 100 ml droge witte wijn zoals Fonrand Blanc, blend of Sauvignon blanc Voorraadkast 750 ml kippenbouillon 2 eetl. Olijfolie Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje glazig en voeg de knoflook toe.
  3. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  4. Schenk de wijn bij de rijst en roer regelmatig om tot al het vocht is opgenomen.
  5. Schep vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.
  6. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
  7. Kook ondertussen de dopertwen, tuinbonen en asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  8. Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap, de mascarpone en Parmezaanse kaas door de risotto.
  9. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto voor je hem serveert 5 minuten staan.
  10. Serveer met de groene groenten, hooibergham en extra Parmezaanse kaas.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles