Chocoladetaart met Doyenne du Comice peren

Chocoladetaart met Doyenne du Comice peren

8 november 2020

Ingrediënten

25 gram cacao Van Soest 220 gram chocolade drups puur Van Soest 50 milliliter koud water 100 milliliter kookend water 100 gram boerenroomboter neutraal, in plakjes, op kamertemperatuur, plus een eetlepel extra 2 medium Freiland eieren of 3 kleine 100 gram slagroom 3-4 Doyenne du Comice peren Zelf in huis halen: 1/2 theelepel baksoda vanillestokje 175 gram donkere basterdsuiker 125 gram gecondenseerde volle melk 2 theelepels golden syrup 200 gram patentbloem, gezeefd 2 theelepels bakpoeder snufje zout

Bereiding

  1. Bekleed 26 cm groot taartvorm met bakpapier. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Roer in een kom de cacao met koud water totdat het een dikke massa wordt. Voeg kokend water toe direct gevolgd door 70 gram chocolade drups en baksoda. Roer totdat alles is gesmolten.
  3. Klop in een andere kom of in een keukenmachine de boter met suiker, gecondenseerd melk, vanillezaadjes en -extract totdat het luchtig wordt. Voeg dan de eieren, één voor één, golden syrup en een snufje zout toe. Blijf kloppen.
  4. Meng de gezeefde bloem met bakpoeder en voeg de helft toe aan het botermengsel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolademixtuur, de rest van de bloem en het bakpoeder samen. Klop totdat het een egale massa wordt.
  5. Hak 50 gram chocolade drups puur Van Soest zeer fijn en roer door het beslag. Giet in de bakvorm.
  6. Was en schil de peren. Snijd ze doormidden, snijd het klokhuizen weg en leg ze in het beslag met de gesneden kant naar beneden.
  7. Zet de taart in het midden van de oven en bak 40-60 minuten of totdat het satéstokje er zo goed als schoon uitkomt.
  8. Laat afkoelen in de bakvorm.
  9. Maak het chocolade glazuur. Breng de room bijna aan de kook. Doe 100 gram chocolade drups en snufje zout erin. Roer, met het vuur aan, totdat de chocolade gesmolten is. Voeg dan boter toe en roer opnieuw. Besmeer daarmee de bovenkant van de taart en laat afkoelen.
  10. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en serveer.
  Tip: U kunt de taart drie dagen in de koelkast bewaren. Haal hem van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Het recept is bereidt in een conventionele oven, maar elke oven doet het toch anders. Controleer de garing regelmatig. Verhoog of verlaag eventueel de temperatuur.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 120 min

More articles