Ingrediënten
1 Hokkaido pompoen 2 uien, gepeld 1 rode paprika 1 winterpeen 1 rode peper 3 knoflooktenen, ongepeld olijfolie
Zelf in huis halen groentebouillonBereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Schil en snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
- Ontdoe de paprika en de rode peper van de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de uien in kwarten.
- Verdeel de groenten samen met de ongepelde tenen knoflook over een bakplaat en rooster voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven, laat heel even afkoelen en verwijder de schil van de knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg de geroosterde groenten hieraan toe.
- Giet bouillon bij de groenten totdat deze onder staan en voeg hier wat kurkuma aan toe. Houdt u van pittig, voeg dan ook wat chili of cayennepeper aan toe.
- Laat het geheel zo’n 10-15 minuten koken op laag vuur, totdat de groenten redelijk zacht geworden zijn.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- Serveer met creme fraîche, verse peterselie en eventueel wat chilivlokken.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 45 min
- Moeilijkheid: 1