Zuurkoolschotel met Baambrugs big worst

Zuurkoolschotel met Baambrugs big worst

21 februari 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g krieltjes 300 g zuurkool 100 g spekblokjes 2 Baambrugs big worsten 30 g roomboter 1 teen knoflook 1 ui VOORRAADKAST 50 ml witte wijn of water HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg krieltjes 550 gram zuurkool 200 g spekblokjes 4 Baambrugs big worsten 50 g roomboter 2 tenen knoflook 1 ui VOORRAADKAST 100 ml witte wijn of water

Bereiding

  1. Was de krieltjes goed - schrob alle aarde er goed af. Snijd grote krieltjes eventueel door de helft of in kwarten. Doe ze in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar ze 12 minuten.
  2. Verwarm de boter en bak de spekjes goudbruin en knapperig. Bak tegelijkertijd de worsten rondom goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de ui en knoflook.
  4. Verwijder de goudbruine worsten - die hoeven nog niet gaar te zijn - en knapperige spekblokjes uit de pan en leg op een bord.
  5. Bak de ui en knoflook circa 3 minuten in het bakvet. Voeg de zuurkool met een beetje van het vocht en wijn of water toe. Schep de krieltjes ernaast en leg de worst erop. Laat afgedekt nog circa 10-15 minuten stoven totdat de worst gaar is vanbinnen.
  6. Roer de spekjes er op het laatst doorheen, zo blijven ze knapperig.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles