Spaghetti met zeebaars, frisse tomaten en venkel

Spaghetti met zeebaars, frisse tomaten en venkel

21 februari 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 venkel 3 takjes tijm 500 g tomaten 5 g basilicum 200 g spaghetti 2 zeebaarsfilets 1 klein teentje knoflook VOORRAADKAST 30 ml olijfolie + extra om in te bakken peper en zout HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 venkel 5 takjes tijm 1 kg tomaten 10 g basilicum 400 g spaghetti 4 zeebaars filets 1 teen knoflook VOORRAADKAST 50 ml olijfolie + extra om in te bakken peper en zout

Bereiding

  1. Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Snijd het loof van de venkel en bewaar apart. Snijd de venkel in dunne plakken en verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de venkel samen met de tijm in circa 5 minuten goudbruin en keer halverwege om. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kommetje. Hak het loof van de venkel fijn en voeg toe aan de tomatenblokjes. Hak de basilicum fijn en bewaar een klein beetje ter garnering. Rasp de knoflook en meng met de basilicum en 30 milliliter olijfolie door de tomaten. Breng op smaak met zout.
  3. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis aan beide kanten op smaak met peper en zout. Leg de vis met het vel naar beneden in de pan en druk met een spatel goed aan zodat hij niet te veel omkrult. Bak 2-3 minuten, draai om en bak nog 1 minuut.
  5. Giet de pasta af en meng door de koude tomatensaus - deze warmt iets op door de warmte van de pasta. Verdeel de pasta over de borden en leg de venkel en de vis erop. Garneer met basilicum en serveer.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles