langzaam gegaarde ribeye met friet, dragon mayonaise en een frisse salade

langzaam gegaarde ribeye met friet, dragon mayonaise en een frisse salade

18 november 2020

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN dubbeldoel ribeye, op kamertemperatuur 25 g roomboter 50 g sperziebonen 5 g verse dragon 1/2 kleine sjalot 1 potje Lindenhoff mayonaise 1/2 krop botersla  

VOORRAADKAST 1/2 eetl. olijfolie 100 ml rode wijn 1 eetl. witte wijnazijn zonnebloemolie, om te frituren

 

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN dubbeldoel ribeye, op kamertemperatuur 50 g roomboter 100 g sperziebonen 10 g verse dragon 1 kleine sjalot 1 potje Lindenhoff mayonaise 1 krop botersla

VOORRAADKAST 1 eetl. olijfolie 200 ml rode wijn 2 eetl. witte wijnazijn Zonnebloemolie, om te frituren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80 °C. Dep de ribeye goed droog. Verhit 25 g roomboter met de olijfolie in een koekenpan of braadpan op hoog vuur tot de boter lichtbruin begint te kleuren. Bak het vlees in circa 3 minuten rondom goudbruin.
  2. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslede. Blus de aanbaksels in de pan af met rode wijn en laat ze tot de helft inkoken. Schenk de saus bij het vlees zodat het vlees er net in ligt en leg de overige boter erbovenop. Prik een vleesthermometer zijwaarts tot halverwege in het vlees en zet de braadslede in het midden van de oven. Gaar het vlees in circa 2-3 uur tot het een kerntemperatuur van 50 °C heeft bereikt. Bedruip het vlees ieder uur met het vocht uit de braadslede.
  3. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens in circa 7 minuten beetgaar en spoel af onder koud water.
  4. Hak de dragon fijn en snipper de sjalot. Meng in een kommetje de mayonaise met de dragon.
  5. Meng in een ander kommetje 1 eetl. van de mayonaise met de witte wijnazijn en de sjalot. Was de sla en snijd de bladeren in grove stukken. Doe de sla en sperziebonen in een kom en sprenkel de dressing erover.
  6. Laat het vlees, zodra het de juiste temperatuur heeft bereikt, in aluminiumfolie even rusten.
  7. Bak de verse friet op 170 graden tussen de 3 en 4 minuten af in de frituur.
  8. Snijd de ribeye in dunne plakken, bestrooi met zout en peper en serveer met de frieten, salade en dragonmayonaise.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 150 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles